Orthopedie

Orthopedie bij Theeuwes orthopedie & voetzorg

orthopedieOrthopedie specialisten zetten zich in voor uw mobiliteit. Moderne maakwijze, schoentechnieken, inlay’s uit eigen atelier. Maatschoenen voor jong en oud. Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. De oorsprong van de naam komt van het oud-Griekse ‘orthos’ (recht) en ‘paedos’ (kind) en voert terug op het recht laten groeien van kinderen. Voorheen werd het dan ook geschreven als orthopaedie. Het aanpassen van prothesen en orthesen wordt op voorschrift van de orthopedisch chirurg of revalidatiearts, uitgevoerd door een orthopedisch technicus.

 

Confectie schoenen aanpassen OVAC

Slecht passende kinder- en modeschoenen (knellende tenen, hoge hakken) kunnen op latere leeftijd voor voetproblemen zorgen. Ter verlichting van deze voetklachten kunnen we in het confectieschoeisel kleine voorzieningen aanbrengen. De steunzool om de voet goed te ondersteunen is natuurlijk bekend. Enkele minder bekende mogelijkheden zijn: een extra zool onder de schoen om een beenlengte verschil op te heffen, het hakken verbreden om het zogeheten omzwikken te voorkomen. Het toepassen van een afwikkelrol vermindert de bewegingspijn tijdens het lopen.

 

Voorbeeld van een OVAC aanpassing aan Confectieschoenen:

orthopedie

 

 

 

 

Semi orthopedische maatschoenen B

Een “orthopedische confectieschoen” is bedoelt voor mensen met een lichte voetafwijking. Semi orthopedische maatschoenen B zijn fabrieksmatig vervaardigde schoenen die voldoen aan de eisen van T.N.O. en N.V.O.S. In tegenstelling tot confectieschoenen, zijn deze schoenen ruim genoeg om bijvoorbeeld een uitneembaar voetbed (inlay/steunzool) in te leggen ter correctie van een aantal voetproblemen. Enkele voorbeelden van B schoenen: Durea, Tom Schoenen en Bimakon

Orthopedische maatschoenen A

OrthopedieWanneer het aanpassen van confectie- en semi orthopedische maatschoenen B niet voldoet aan de eisen van de voet, bieden de strikt persoonlijk vervaardigde orthopedische maatschoenen A wellicht de gewenste verlichting in de geconstateerde loop-, voet- en functiestoornissen. Voorbeelden die er toe bijdragen het gaan en staan te vergemakkelijken zijn o.a.:

 

  • opheffen van een groot beenlengte verschil
  • voorkomen van omzwikken
  • extra ruimte voor hamertenen of het ondervangen van ontbrekende voetdelen

Op de website schoenmodel.nl krijgt u een goed idee van de schoenmodellen die we kunnen maken. U kunt uw keuze bewaren, printen of per e-mail versturen.

Supplement of steunzool

Een supplement of steunzool kunnen klachten verminderen bij een groot aantal aandoeningen. Steunzolen of inlays zijn wellicht een oplossing voor Orthopediesommige pijnklachten:

  • Doorgezakte voorvoet
  • Pijn in het enkel gewricht
  • Rugklachten
  • Knieklachten
  • Achillespees
  • Scheenbeen

Uw huisarts of specialist zal u, indien nodig, voor steunzolen of inlays doorverwijzen naar de orthopedisch schoentechnicus.