Onderhoud

Onderhoud Theeuwes orthopedie & voetzorg

Gebruik en onderhoud van uw schoeisel
Natuurlijk wilt u langdurig én zonder klachten genieten van uw schoenen. Het bevordert de gebruiksduur én het draagcomfort. Wij hebben de belangrijkste punten over gebruik en onderhoud voor u op een rijtje gezet.

Inlopen
Het dragen rustig opbouwen. Het inloopschema vindt u op de download pagina.

Wisselen
Regelmatig wisselen dan gaan uw schoenen langer mee. Vandaar dat u na het eerste paar orthopedische schoenen in aanmerking komt voor een reservepaar.

Aan- en uittrekken
Bij het aantrekken de sluiting goed los maken. Gebruik altijd een schoenlepel. Na het aantrekken weer stevig vastmaken.

Onderhoud
Minstens één keer per week poetsen. Glad leer met een schoencrème; suède en nubuck borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje.

Transpiratie
Wissel van schoenen. Draag iedere dag schone sokken. Was uw voeten regelmatig. Droog ze goed af en gebruik een anti-transpiratie crème of voetpoeder.
Drogen
Zet uw schoenen nooit bij de verwarming om ze sneller te laten drogen. Als uw schoenen erg nat zijn laten drogen bij kamertemperatuur met een prop absorberend papier erin.

Reparatie
Reparaties aan uw schoenen door uw orthopedisch schoentechnicus te laten doen. Hakken en/of zolen op tijd vervangen; te lang doorlopen schaad uw schoenen.

Controle
Naast het onderhoud dat u zelf doet is het raadzaam 1 á 2 keer per jaar de functionaliteit van uw schoenen te laten controleren door de orthopedisch schoentechnicus.

Onderhoud