Orthopedische werkschoenen

Orthopedische werkschoenen Theeuwes orthopedie & voetzorg

Voor iedere werksituatie is er een ander type Orthopedische werkschoenen en daarom wordt er onderscheid gemaakt in model en normering. De veiligheidsnormen voor een werkschoen verschillen per bedrijfstak. Orthopedische werkschoenen moeten ook voldoen aan normen die zijn vastgelegd door onze branchevereniging de N.V.O.S.

Orthopedische werkschoenen

 

 

 

 

 

 

-Beschermende schoenen
-Werkschoenen op maat S1 tot S5
-Veiligheidsschoenen
Veel werkgevers stellen werkschoenen beschikbaar aan hun werknemers. Uit onderzoek is gebleken dat 20% van de verstrekte werkschoenen niet goed passen. Vaak kan een maatsupplement of een aanpassing nodig zijn om een betere pasvorm te geven. Hiermee kunnen schoen en voetproblemen worden teruggedrongen en het ziekteverzuim afnemen.
Theeuwes orthopedie & voetzorg kan beschermende/veiligheidsschoenen leveren in verschillende lengte en breedtematen met een verdiepte leest waardoor er meer ruimte in de schoen is voor de noodzakelijke aanpassingen. De semi-orthopedische werkschoenen kunnen eventueel worden aangepast met een individueel voetbed. Als dat niet afdoende is kunnen orthopedische werkschoenen op maat een optie zijn. Door nieuwe technieken in de maakwijze en samenwerking met Neskrid kunnen wij nu een orthopedische werkschoen leveren met veiligheidscertificaat in de volgende categorieën: S1, S2, S3, S4 en S5

Orthopedische veiligheidsschoenen & regelgeving

Orthopedische werkschoenenOrthopedische veiligheidsschoenen maken het werken een stuk aangenamer /comfortabeler voor mensen met voetproblemen. Maar als de veiligheidsschoenen niet zijn gecertificeerd volgens de geldende EN-ISO normering levert dit risico’s op. Voor zowel de werknemer als de werkgever. De werknemer loopt een verhoogde kans op letsel omdat niet zeker is dat het schoeisel de juiste bescherming biedt. De werkgever loopt het risico een schadeclaim te krijgen als er iets gebeurt met een werknemer die niet gecertificeerd schoeisel draagt. LINK
Vanaf 1 juni 2013 geldt de nieuwe EU normering die nog strenger is, ook als het gaat om inlegzolen en kleine aanpassingen. Samen met orthopedisch schoenmakers zorgt Neskrid ervoor dat u schoenen aangemeten krijgt die werken op alle fronten.