Supplementen

Orthopedische Voetbedden

Een steunzool betekent letterlijk “ inlegzool ter ondersteuning van platvoeten “. Deze omschrijving past eigenlijk niet meer in deze tijd. Vroeger werden steunzolen van staal gemaakt maar daar zijn we op terug gekomen. De materialen van nu zijn even ondersteunend maar ook veerkrachtig en soms zelfs zacht te noemen. Dit komt omdat ook andere indicaties behalve platvoeten reden zijn om steunzolen te adviseren. Enkel, knie en heupklachten bijvoorbeeld. Rugklachten, reumatische aandoeningen en sportblessures kunnen behandeld worden met steunzolen. Orthopedische Voetbedden / Voet Orthesen hebben een verschillende benaming: steunzool, correctiezool, inlegzool, supplement, inlay. Supplementen is een verzamelnaam voor steunzolen en (sport) inlays. Ze ondersteunen het voetskelet en ontlasten de banden, gewrichten en spieren van uw voet. Pijnklachten in enkels, knieën, rug en spieren kunnen hierdoor worden verholpen. Met een steunzool loopt u comfortabeler en ze passen veelal in uw eigen confectieschoenen. Ook voor werkschoenen kunt u steunzolen laten aanmeten. Er zijn veel soorten steunzolen maar voor elke activiteit is een oplossing. Voor optimaal draagcomfort stemt Theeuwes orthopedie & voetzorg de juiste materialen nauwkeurig op elkaar af.

Als uw voeten extra aandacht nodig hebben omdat u in confectie niet meer kan slagen, adviseren wij u een speciaal zaak voor modieus comfort te bezoeken. Zoals onze winkel in Amsterdam Buitenveldert Theeuwes schoenen smal & breed . Daar vind u schoenen in lengte en breedtematen. Twee keer per jaar op 1 maart en 1 september brengen zij nieuwe collectie in molières, bandschoenen, laarsjes, sandalen, slippers. Alle schoenen hebben een uitneembaar voetbed.

Aanvraag procedure

De behandelend specialist, arts of huisarts schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij Theeuwes orthopedie & voetzorg. Tijdens de eerste afspraak worden de maten van uw voeten opgenomen en wordt er een voetafdruk gemaakt. Vervolgens wordt er direct een afspraak met u gemaakt om de supplementen weer op te halen. Als u de supplementen komt ophalen, krijgt u een factuur van ons mee. Hiermee kunt u samen met uw verwijsbriefje de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar.

 

Steunzool Tarieven 2019

Supplementen

 

Steunzolen € 173.50 per paar
Steunzolen kinderen tot 17 jaar
€ 144.50 per paar
 Inclusief consult, aanmeten, afleveren
en 3 maanden nazorg op de pasvorm
15% korting op een tweede paar tot drie maanden na levering van het eerste paar.