Voetzorg bij Diabetes Mellitus

diabetesVoetzorg is belangrijk als u diabetes hebt. Hoe is de voetzorg voor mensen met diabetes in Nederland georganiseerd? En hoe zit het met de vergoedingen?
Uw praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige controleert ( half ) jaarlijks uw voeten. Sinds 1-1-2015 is het de podotherapeut die uw zorgprofiel bepaalt als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van een pedicurebehandeling. Een zorgprofiel is gebaseerd op de conditie van uw voeten en de risico’s die u loopt op het krijgen van voetwonden. Bij diabetische voetzorg zijn ook diverse andere zorgverleners betrokken. Soms is dat de medisch pedicure en/of de pedicure met aantekening diabetische voet en/of de orthopedisch maatschoenmaker. Deze voetzorgverleners zijn allemaal gespecialiseerd in risicovoeten.

TIP: Als u thuis uw schoenen uittrekt kunt u ter bescherming van uw voeten verbandschoenen dragen. Deze zijn voor u als DM patiënt opgenomen in de basisverzekering en op voorschrift/indicatie van de behandelend arts verkrijgbaar. Theeuwes orthopedie & voetzorg heeft alle maten op voorraad.

De DVN Diabetes Vereniging Nederland heeft belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Voetzorg- regels en vergoedingen

Dit is mogelijk ook interessant...